
آگاهان روابط بین الملل: اکثر کشورهای جهان امارت اسلامی را به عنوان یک حکومت پذیرفته اند
در پی اظهارات رئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس مبنی بر اینکه با امارت اسلامی باید تعامل صورت گیرد، آگاهان روابط بین الملل میگویند که اکثر سیاسیون کشورهای جهان به این درک رسیده اند که امارت اسلامی فعلا بدیل ندارد، از این رو برای شناسایی امارت اسلامی در کشورهای شان زمنیه سازی میکنند.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) در گزارش خود مینگارد: توبایس الوود، رئیس کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا با انتشار یادداشتی در «تلگراف» نوشته است: در سفر اخیرش به افغانستان شاهد بهبود امنیت، سفر آزادانه و ناپدید شدن فساد گسترده بود، او تصریح کرده که تجارت تریاک در بازار سیاه از بین رفته است و افغانستان اخیراً پیشرفتهای داشته است و باید همرای امارت اسلامی تعامل صورت بگیرد.
او افزوده است دیدگاه او ممکن است برای برخیها خوشایند نباشد؛ اما به نظر او زمان شروع مذاکره با امارت اسلامی فرارسیده است، و این کار میتواند برای جلوگیری از رفتن افغانستان به مرحله دیگری از بیثباتی، و مهاجرت دستهجمعی حیاتی باشد. او با بیان اینکه در پی «سفید سازی» و امتیازدهی به امارت اسلامی نیست، افزوده که برای بهبود اوضاع در افغانستان، غرب به راهکار عمل گرایانه تری نیاز دارد. او مدعی شده که افغانستان در حال حاضر در«صلحآمیز ترین» وضعیت از دهه ۱۹۷۰ به این طرف قرار دارد و تعامل تنها راه تلاش برای شکل دادن به آینده این کشور است.
در همین حال حیدر احمدی، آگاه روابط بین الملل در صحبت با آوا گفت: اکثر سیاسیون کشورهای جهان به این درک رسیده اند که امارت اسلامی دیگر بدیل فعلاً در افغانستان ندارد، از این جهت برای شناسایی امارت اسلامی زمنیه سازی میکنند، تا همه کشورهای جهان، با یک صدا امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند.
او علاوه کرد که امارت اسلامی با سیاست خارجی هوشمندانه در طول دو سال توانسته روابط خوبی را با کشورهای جهان بهخصوص کشورهای منطقه برقرار کند، از این رو اکثر کشورهای منطقه نمایندگی های افغانستان را به امارت اسلامی سپرده اند.
احمدی، تاکید کرد که حکومت موجود در افغانستان توانسته در بخشهای مختلف حکومت داری از جمله سرکوب گروههای تروریستی و مبارزه با مواد مخدر دست آوردهای چشمگیری داشته باشد که مورد توجه جهانیان قرار گرفته است.
این آگاه روابط بین الملل خاطرنشان ساخت که امارت اسلامی به عنوان یک حکومت، تمام موارد شناسی را تکمیل کرده است، بر این اساس تعلل در شناسایی امارت اسلامی از سوی جامعه جهانی سبب بحران انسانی در افغانستان و کشورهای منطقه خواهد شد. در همین حال توریالی سروری، یکی دیگر از آگاهان روابط بین الملل نیز در صحبت با آوا گفت که سازمان ملل نباید در مورد مسئله شناسایی حکومت موجود در افغانستان تعلل کند، زیرا مطابق به قوانین بین الملل امارت اسلامی چهار اصلی که دولتها برای شناسایی نیاز دارد تکمیل کرده است.
او ابزار داشت که افغانستان در یک جغرافیایی اقتصادی بسیار مهم و اساسی منطقه قرار دارد، اگر سازمان ملل متحد امارت اسلامی را به رسمیت نشناسد بحران انسانی در افغانستان افزایش خواهد یافت باز در آن صورت دامن گیر کشورهای منطقه نیز خواهد شد.
سروری، از رهبران امارت اسلامی نیز خواست که برای به رسمیت شناختن حکومت موجود در افغانستان بیشتر تلاش کنند و قناعت رهبران کشورهای جهان و منطقه را بدست بیاورند، تا افغانستان بار دیگر به میدان جنگ نیابتی کشورهای بزرگ تبدیل نشود.
مقامات امارت اسلامی بارها گفته اند که امارت اسلامی خواهان تعامل با تمام کشورهای جهان بوده و حکومت موجود در افغانستان تمامی معیارها و نورمهای که برای به رسمیت شناختن مهم می باشد تکمیل کرده است.
سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی چند روز قبل نیز گفته بود دلیل اینکه امارت اسلامی را کشورهای جهان به رسمیت نمی شناسند این است که ما خواستهای نا مشروع آنان را بر آورده نکرده ایم. همچنین امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی در تازه ترین گفته هایش بیان داشته است: آنکشورهای جهان که خواهان تعامل منفی با امارت اسلامی بودند حالا در تلاش برقراری تعامل مثبت با امارت اسلامی هستند، او همچنین گفته است که جهان حالا درک کرده که افعانستان مکان خطر برای دیگران نیست.