افغانستان

اداره ملی احصائیه و معلومات: در سال گذشته بیش از یک میلیارد عواید جمع آوری شده است

اداره ملی احصائیه و معلومات روز گذشته (چهارشنبه ۱۱ اسد) گزارش فعالیت‌ها و دست‌آوردهای خود را در یک کنفرانس مطبوعاتی در مرکز رسانه‌های حکومت ارایه نمود. در این برنامه مطبوعاتی، فقیرمحمد زیار رئیس عمومی اداره ملی احصائیه و معلومات، عصمت‌الله حکیمی معاون مسلکی احصائیه، عبدالمتین سالک رئیس عمومی ثبت معلومات جغرافیایی، تعدادی از روئسای اداره و نمایندگان رسانه‌ها اشتراک نموده بودند.
به گفته اداره ملی احصائیه و معلومات، این نهاد در بخش‌های ثبت علمی ارقام، انسجام فعالیت‌های احصائیوی، معلومات جغرافیایی و ثبت احوال نفوس فعالیت نموده و همه‌روزه در تمام کشور به شکل گسترده خدمات ارایه می‌نماید.
فقیرمحمد زیار رئیس عمومی این اداره گفت که اداره ملی احصائیه و معلومات در یک سال گذشته بیش‌ از … ص4

دو نیم میلیون تذکره الکترونیکی توزیع نموده که حدود یک و نیم میلیون آن مردان و نزدیک به یک میلیون آن زنان اند. در کنار این برای ۷۴ هزار و ۵۰۰ تن دیگر از هم‌وطنان، خدمات پس از توزیع تذکره الکترونیکی ارایه گردیده است.
وی افزود که از آغاز حاکمیت دوباره امارت اسلامی افغانستان تا کنون در مجموع بیش از ۴.۶ میلیون تذکره الکترونیکی توزیع شده و از آغاز روند توزیع تذکره الکترونیکی تا کنون نزدیک به ۱۰.۷ میلیون تذکره الکترونیکی توزیع گردیده است.
به گفته او سال گذشته در کابل برای بیش از ۳۲۰ هزار تن و در ولایات برای ۳ میلیون و ۵۰ هزار تن از هم‌وطنان خدمات توزیع، اصلاح و تائید تذکره کاغذی و خدمات ثبت وقایع حیاتی ارایه گردیده و هم‌چنان ورود و خروج ۱۲ هزار تن از اتباع خارجی نیز به ثبت رسیده است.
اداره ملی احصائیه و معلومات به سطح کشور ۷۴ مرکز توزیع تذکره الکترونیکی داشته که از این میان ۱۵ مرکز آن در کابل و ۵۹ مرکز دیگر آن در ولایات می‌باشد که همه‌روزه برای هم‌وطنان خدمات ارایه می‌نماید. هم‌چنان در شهر کابل به‌منظور فراهم‌آوری هرچه بیش‌تر سهولت به هم‌وطنان سه مرکز ارایه خدمات عامه آسان خدمت را افتتاح نموده که همه‌روزه برای صدها تن از هم‌وطنان خدمات تذکره الکترونیکی، خدمات پس از توزیع و توزیع کارت تولد را ارایه می‌نماید.
وی میگوید که در یک سال گذشته تلاش صورت گرفته که مراکز توزیع تذکره الکترونیکی به سطح ولسوالی‌ها گسترش یابد که به طور نمونه می‌توان از مراکز توزیع تذکره الکترونیکی څمکنی پکتیا، امام صاحب قندوز، تگاب کاپیسا، شاجوی زابل و ولسوالی‌های چهارآسیاب و سروبی کابل نام برد.
آقای زیار در خصوص مبارزه با فساد گفت: اداره ملی احصائیه و معلومات در بخش مبارزه با فساد در سال گذشته فعالیت‌ ریاست‌های مرکزی و ولایتی را ارزیابی نموده که بر اساس آن ۱۳۰ قضیه ارزیابی شده است. از اثر ارزیابی‌های انجام‌شده ۴ قضیه به ارگان‌های عدلی و قضایی راجع گردیده، ۳۹ کارکن منفک، ۸۷ اخطاریه، ۷۶ توصیه، ۱۱ تبدیلی و ۲ تن دیگر از کارکنان تنزیل بست گردیده اند. در نتیجه ارزیابی‌های انجام‌شده از به هدر رفتن نزدیک به ۳۲ میلیون افغانی جلوگیری به عمل آمده است. هم‌چنان سال گذشته حدود ۴۰ کمیشن‌کار دستگیر و به نهادهای عدلی و قضایی سپرده شده اند. همچنین اداره ملی احصائیه و معلومات توانسته در جریان سال گذشته تعدادی از پروژه‌های مهم ساختمانی را عملی و تکمیل نمایدکه پروژه انرژی آفتابی به ارزش ۱۴.۴ میلیون افغانی در معاونیت ثبت احوال نفوس یکی از پروژه‌های مهم این اداره است که تا ۱۵۰ کیلو وات برق تولید می‌نماید. با افتتاح این پروژه نیاز صد درصدی دفاتر مربوط معاونیت ثبت احوال نفوس تأمین شده است.
تکمیل پارکینگ وسایط به شکل عصری و سربسته در محوطه اداره با گنجایش ۸۰ موتر در یک زمان به ارزش بیش از ۱۱ میلیون افغانی، تکمیل پروژه تعمیر مسجد شریف در صحن ریاست عمومی معلومات جغرافیایی به ارزش ۲ میلیون افغانی و تکمیل سایه‌بان دوم برای فراهم شدن سهولت هرچه بهتر به مراجعان در ریاست عمومی معلومات جغرافیایی به ارزش ۱.۷ میلیون افغانی از پروژه‌های مهم تطبیق شده این اداره در این سال می‌باشد.
در همین حال عصمت الله حکیمی معاون مسلکی اداره ملی احصاییه و معلومات گفت: از اینکه اداره ملی احصائیه و معلومات به سطح کشور یگانه مرجع رسمی نشر ارقام دقیق، معلومات احصائیوی و تطبیق کننده سروی‌های مختلف می‌باشد، برای به‌دست آوردن معلومات و ارقام دقیق، سروی‌های مختلف را انجام داده و نتیجه آن را به‌منظور استفاده نهادهای ملی و بین‌المللی نشر می‌نماید که در سال گذشته چندین سروی مهم را از جمله سروی خوشه‌ای چند شاخصه افغانستان را به کمک مالی و تخنیکی یونیسف برای جمع‌آوری معلومات دقیق در مورد صحت طفل و مادر در ۳۴ ولایت کشور انجام داد است. این سروی حدود 3میلیون دالری امریکایی هزینه برداشت که از سوی صندق حمایت اطفال ملل متحد پرداخت شده است.
عبدالمتین سالک رییس عمومی معلومات و جغرافیایی اداره احصایه و معلومات گفت که در سال گذشته با استفاده از تکنالوژی ریموت سنسنگ و تصاویر ماهواره‌یی نقشه جنگلات کشور را ترتیب نموده ایم که یافته‌ها نشان می‌دهد سال گذشته ۱.۶ میلیون هکتار زمین را جنگلات پوشانیده که ۲.۵ فیصد تمام خاک کشور می‌شود. در مجموع بته‌ها و جنگلات ۳ میلیون هکتار ساحه کشور را تشکیل داده که نسبت به ارقام ثبت شده جنگلات در سال ۱۳۹۰ حدود ۱۷۵ هزار هکتار ساحه جنگلات کاهش یافته است که زیادترین کاهش در ولایات نورستان، کنر و بادغیس بوده و در مقابل خارج از ساحه جنگلات ثبت شده ۵۶۷ هزار هکتار جنگلات جدید ایجاد شده است که در ولایات پکتیا، بادغیس، خوست و پکتیکا بیشترین جنگلات جدید به وجود آمده است.
وی افزود که با استفاده از تکنالوژی ریموت سنسنگ و سیستم معلومات جغرافیایی تخریبات ۲۲ ساله دریای آمو را محاسبه کرده است که به اساس آن در جریان این سال‌ها در چهار ولایت (تخار، قندوز، بلخ و جوزجان) حدود 320 کیلو مترمربع زمین خوراک تخریبات دریای آمو شده است و اراییه گزارش این نهاد از وضعیت در کابینه امارت اسلامی افغانستان باعث آن شد که برای ادارات و وزارت‎های زیربط بودجه لازم و امکانات داده شود تا در آینده به شکل درست از تخریبات دریای آمو جلوگیری گردد.
آقای سالک گفت که با استفاده از این سیستم و تصاویرماهواره‌یی ساحات تحت کشت للمی و آبی کشور را تثبیت نموده اند که به اساس آن ۲.۸ میلیون هکتار زمین زراعتی کشت شده که از این میان ۲ میلیون هکتار آن آبی و ۸۰۴ هزار هکتار آن للمی اند و نسبت به سال گذشته ساحات تحت کشت ۷.۷ فیصد افزایش یافته است.
به بیان او اداره ملی احصائیه و معلومات به سطح کشور بزرگ‌راه‌ها، سرک‌ها و راه‌های کوچک را دیجیتلی نموده که در نتیجه آن در تمامی کشور معلومات جغرافیایی بزرگ‌راه‌ها، سرک‌ها و راه‌های کوچک به شکل دیجیتلی تهیه شده و از این معلومات در نقشه‌برداری، تحلیل‌های جغرافیایی و هم‌چنان به‌منظور انکشاف متوازن بخش‌های مختلف استفاده می‌گردد. قابل ذکر است که به سطح کشور در مجموع ۱۵۸ هزار کیلومتر سرک به شکل دیجیتلی ترتیب شده است.
مقامات در اداره احصایه و معلومات میگویند که به‌منظور جمع‌آوری ارقام ساختمان‌های کشور به اساس تکنالوژی معلومات جغرافیایی و با استفاده از تصاویر ماهواره‌یی سال‌های ۲۰۲۰، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در سال گذشته برای شمارش خانه‌ها برای هر خانه در سیستم جغرافیایی یک کد ایجاد کرده و موقعیت جغرافیایی آن را مشخص نموده اند که ساختمان‌ها در سراسر کشور به سه بخش تقسیم می‌شود: ۱- ساختمان‌های رهایشی ۲- ساختمان‌های غیررهایشی ۳- ساختمان‌های نیمه‌کاره (ناتکمیل). یافته‌های این اداره نشان می‌دهد که در سراسر کشور ۶.۳ تا ۶.۵ میلیون ساختمان (خانه) موجود است که از این میان حدود صد هزار آن ساختمان‌های غیررهایشی، ۴۰۰ هزار ساختمان نیمه‌کاره یا تحت کار و حدود ۵.۸ میلیون ساختمان (خانه) رهایشی می‌باشد.
هم‌چنان این اداره میگوید که در طول سال گذشته در مورد اسناد ۳۹ ولسوالی ۱۹ ولایت کشور که اکثریت آن‌ها تازه تأسیس شده اند و یا هم در مرحله تأسیس قرار داشته، اجراآت تخنیکی لازم را انجام داده است. در کنار این در یک سال گذشته اسناد ۱۰۸ قریه جدید ۹ ولایت به‌منظور ثبت و راجستر به این اداره مواصلت ورزیده که در این مورد اقدامات لازم انجام شده است.
به گفته مسوولین بودجه این نهاد در سال گذشته 2 میلیارد و 62 میلیون بوده حدود 1میلیارد و 3 میلیون عواید داشته اند.
اسفندیار

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *