
افتتاح مارکیت میوه و ترکاری در غرب کابل
شرکت تجارتی شاهد منصور به همکاری شاروالیکابل بزرگترین مارکیت میوه و ترکاری را در زون غرب شهر کابل، ساحه کمپنی که از مربوطات ناحیه پنجم است، افتتاح نمود. این مارکیت قرار است در آیندههای نزدیک به بزرگترین مارکیت نگهداری میوه و ترکاری به فعالیت آغاز نماید و شهروندان کشور در این مارکیت سرمایه گذاری نمایند و برای قشر بیکار کشور نیز زمینه شغل ایجاد گردد.
سمیعالله شاهد رئیس شرکت شاهد که قرار داد این مارکیت را با شاروالی کابل بسته نموده میگوید که قرار است در این مارکیت سرد خانه بخاطر نگهداری میوه و ترکاری کشور نیز ساخته شود.
«این مارکیت ۷ بلاک دارد که اینها همه سرد خانه های معیاری و استندرد ساخته میشوند تا دیگر میوه های افغانستان در راه تُرخم فرسوده نشوند و قشر تاجر و دهقان ما متضرر نگردند» این تاجر ملی کشور در رابطه به نحوه قرار داد که با شاروالی کابل بسته نموده افزود: «این مارکیت جایداد دولتی است که دارای ۲۵ جریب زمین ۷ بلاک و ۶۵ دکان میباشد که ماهانه شش و نیم لک افغانی برای شاروالی کابل کرایه میدهیم که سالانه ۷ میلیون هشت لک افغانی میشود»
آقای سمیع الله تاجران، سرمایه داران کشور را که در خارج از افغانستان زندگی میکنند خطاب قرار داده میگوید: در افغانستان امنیت سرتاسری وجود دارد و صدها فابریکه در کشور نیاز به فعال شدند دارند و تاجران کشور بیایند فابریکههای کشور را فعال نمایند تا از یک طرف برای شهروندان کشور زمینه کار ایجاد گردد و از سوی دیگر در قسمت پیشرفت و ترقی کشور سهم خود شانرا ادا نمایند.
خلیل رحمن آمر تثبیتِ تخلفات و جرایم مارکیتها در افتتاح این مارکیت میگوید که سرمایه داران کشور با استفاده از وجود امنیت سرتاسری بیایند در کشور سرمایه گذاری نمایند و رهبری امارت اسلامی در قسمت سرمایه داران کشور توجه جدی نموده و مینماید.
این مارکیت در حالی در غرب کابل افتتاح شد که در سطح کابل یک مارکیت وجود دارد که شهروندان و دکانداران کشور از راههای دور و با پرداخت پول گزاف میوها و ترکاریهای مورد نیاز شانرا از مارکیت حوزه چهارم خریداری می نمایند که از یک طرف باعث مصارف زیاد برای دکانداران میشود و از سوی دیگر باعث ضیایع وقت شهروندان و دکانداران میگردد.
از سوی دیگر نبود سرد خانهها در کشور از دیگر معضلات است که قشر دهقان و تاجر کشور با آن روبهرو اند که شوربختانه همه ساله ما شاهد بسته شدن درب تُرخم به روی محصولات زراعتی و سایرتولیدات کشور هستیم که در مرز میان پاکستان و افغانستان بخاطر بسته شدن درب تُرخم فرسوده میشوند و تاجران و قشر دهقان کشور متضرر میگردند.
ببرک قیومی