
شیر مادر مقوی ترین غذا برای اطفال
از اول تا هفتم ماه اگوست میلادی که امسال برابر با دهم تا هفدهم ماه اسد میشود، هفته جهانی استفاده از شیر مادر است. از نظر داکتران شیر مادر، زیربنای زندگی سالم درجامعه به خصوص برای مادران و نوزادان است که از شیوع بسیاری بیماریها جلوگیری میکند. زرغونه مهدی متخصص نسایی و ولادی به روزنامه شریعت میگوید، شیردهی هم برای طفل و هم برای مادر فایده های زیادی دارد. به گفته وی، شیردهی برای مادران سبب جلوگیری از سرطان سینه، جلوگیری از اضافه وزن و چاقی مادران، مشکلات روحی و روانی و افزایش محبت بین کودک و مادر میگردد.
فایده های شیردهی برای طفل، سبب رشد سریع فکری، ذهنی و جسمی، افزایش معافیت بدن کودک در مقابل میکروبها و بیماریها، سبب شادابی طفل، سلامتی سیستم هاضمه، تیزهوشی گردیده و نقش واکسین را برای طفل دارد. به گفته خانم مهدی، در افغانستان تا هنوز بسیاری از مادران نسبت به فواید شیردهی و روشهای درست آن، آگاهی کامل ندارند و همین مسئله سبب سوء تغذی و مشکلات متعدد گردیده است. او میگوید سبزیجات که ارزان ترین چیز در بازار است، مادران میتوانند با استفاده از آن مقدار و کیفیت شیر خودرا بالا ببرند.
داکتر زبیده هاشمی از دیگر متخصصان تاکید میکند که مادران باید تا شش ماهگی برای طفل خود حتی یک قطره آب هم ندهد و کامل از شیر تغذیه کند. چون شیر طفل را در مقابل بیماری ها بیمه میکند و هم یک غذای کافی است. او میگوید برای مادران باید در باره فایده های شیردهی هم برای خودشان و هم برای اطفال شان آگاهی دهی شود.
عدم رعایت وقفه در بین ولادتها، مشکلات روحی و روانی، عدم نظم برنامه های غذایی و خشونتهای فامیلی و عدم آگاهی مادران، از مشکلات عمده در بخش شیردهی است. اختلال در پروسه شیردهی سبب ضعیفی، کم خونی و حتی معیوب شدن اطفال میگردد. گزارش: داوود ناظری