مقالی اوتبصرې

طرح‌های تازه امارت اسلامی در قسمت مدیریت آب‌ها در شهر کابل

همزمان با افزایش خطر کم‌آبی در کابل، مسئولان شهرداری و وزارت انرژی و آب از طرح‌های تازه خبر می‌دهند. این طرح‌ها شامل دو بخش کوتاه مدت و طولانی مدت در بخش جلوگیری از هدررفتن آب و جذب آن در زمین و سرعت کار پروژه های آب رسانی از بیرون شهر کابل می‌شود.
مطیع‌الله عابد سخنگوی وزارت انرژی و آب به روزنامه شریعت می‌گوید» تمامی آبهای زیر زمینی تحت نظارت این وزارت قرار دارد و متناسب با عرضه و تقاضا مدیریت گردیده و از بهره برداری بی رویه جلوگیری می‌شود. به گفته ایشان، برنامه های آگاهی دهی نیز برای مردم در قسمت حفاظت از منابع آب و ترویج فرهنگ صرفه‌جویی روی دست گرفته شده است. همچنان مجوز حفاری صدها حلقه چاه آب جذب باران نیز برای متقاضیان از سوی این وزارت صادر شده است. به گفته آقای عابد، تمامی ادارات، بلندمنزل ها و شرکت‌های مصرف کننده آب مکلف به حفر چاه‌های جذبی آب هستند. در بخش سیستم تغذیه منابع آبی زیر زمینی، چاه های تزریقی و حوزچه ها در نظر گرفته شده است که باید ایجاد گردد. همچنان تطبیق نصب میتر و دستگاه تصفیه کننده آب نیز بالای بیشتر مصرف کنندگان از دیگر طرح‌های این وزارت در جهت جلوگیری از هدر رفتن آب است. به گفته ایشان، در نتیجه این طرح‌ها در سال جاری شاهد کمترین خروج آب‌ها از کابل بوده ایم.
اما برای حل دایمی مشکل آب آشامیدنی در کابل، وزارت آب و انرژی، پروژه های چون پنجشیر – کابل، شاه و عروس و بند شاه توت له‌لندررا سرعت بخشیده است.
مسئولان نواحی مختلف کابل نیز از تدابیر جدی و ضروری در قسمت جلوگیری از هدر رفتن آبها و جذب آن در زمین خبر می‌دهند. انجنیر حامد امیری رئیس ناحیه سیزدهم به روزنامه شریعت می‌گوید برای حل مشکلات فوری مردم، از تانکر موسسات با همکاری وزارت اقتصاد و شهرداری، به طور رایگان آب توزیع می‌شود. اما برای حل مشکل دایمی، ایشان از چندین طرح از جمله مهر و لاک موترشویی و قالین‌شویی ها بخاطر نداشتن چاه های جذبی خبر می‌دهد. به گفته آقای امیری، موترشویی‌ها که بیشترین میزان آب را مصرف می‌کند، مکلف هستند که سه تا چهار حلقه چاه برای نگهداری آب، تحت نظر انجنیران و متخصصان حفر کنند و بعدا برای شان مجوز کار داده می‌شود. تا زمانی که آب این چاه ها در بخش موترشویی ها قابل استفاده باشد استفاده می‌شود و بعد اینکه از استفاده خارج شد، توسط موترهای شاروالی برداشته شده و در بخش آبیاری نهال ها و درختان استفاده می شود. آقای امیری تاکید می‌کند، چاه ها باید به گونه حفاری شود که سبب آلودگی آب‌های زیر زمینی و چاه‌های آب منازل مردم نگردد.
ایشان همچنان تاکید می‌کنند که تمامی مالکان منازل مکلف هستند که چاه جذبی حفر کنند و کارمندان ناحیه در بخش مشوره دهی تخنیکی با مردم همکار است. حفر چاه های جذبی علاوه بر تغذیه منابع آبی زیرزمینی، سبب جلوگیری از بندش کوچه ها در زمستان و جلوگیری از آلودگی محیط زیستی نیز می‌گردد. از سوی دیگر ایشان از مردم خواست که در قسمت حفاظت از سرک‌ها، چراغ‌های وسط جاده، چوکی‌های ایستگاه‌‌ها که رنگ آمیزی شده، نهال و درختان و تمامی تاسیسات تلاش کنند.
شهروندان نیز از این طرح‌ها استقبال می‌کنند و می‌گویند سبب نظم شهری و جلوگیری از هدر رفتن آب می‌گردد. اسحاق یکتن از موترشویان می‌گوید با تطبیق طرح‌های تازه، از مصرف زیاد آب نیز جلوگیری می‌شود. آنان اما خواهان همکاری حکومت در قسمت کمک به هزینه حفاری چاه ها با نیازمندان هستند.

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *