
مشغولیت ۲۰ هزار تن در کارخانههای ذوب آهن؛ کارخانه داران از کمبود جدی مواد اولیه شاکی اند
رئیس اتحادیه شرکتهای ذوب آهن افغانستان میگوید که حدود 20 هزار نفر در کارخانههای ذوب آهن در کشور مشغول کار هستند؛ وی همچنین میافزاید که کمبود مواد اولیه و کاهش آهن آلات کهنه برای رونق تولیدات آهن سبب شده تا آنان برای ادامه فعالیت کارخانههای آهن در کشور با حکومت برای استخراج معادن رایزنی کنند.
به گزارش «آوا»: نصیر احمد رشتیا، رئیس اتحادیه شرکتهای ذوب آهن افغانستان در توضیحاتی پیرامون فعالیت و مشکلات فابریکههای ذوب آهن در کشور و به خصوص ولایت بلخ به آوا گفت: مشکلات فراروی فعالیت فابریکههای ذوب آهن در کشور به خصوص در ولایت بلخ وجود دارد و کمبود آهن آلات کهنه، بزرگترین مشکل محسوب می شود.
او افزود که حدود 20 هزار نفر در کارخانههای ذوب آهن در کشور مشغول کار هستند؛ و بنابر کمبود مواد اولیه و آهن آلات کهنه در حال رایزنی با حکومت برای استخراج معادن آهن در کشور هستیم تا زمینهی کار بیشتر برای هموطنان و فعالیت بیشتر برای فابریکههای ذوب آهن داخلی فراهم بشود.
حاجی سفی الله حمیدی، مسوول فابریکه ذوب آهن «شمال فولاد» در ولایت بلخ نیز میگوید: «حدود 60 نفر کارگر به صورت دایم و حدود 90 نفر دیگر به صورت موقت در این فابریکه مشغول کار و فعالیت هستند که ظرفیت تولید این فابریکه بیش از 40 تن سیخ گول میباشد اما بنابر مشکلات موجود ما روزانه فقط 6 الی 7 تن سیخ گول تولید میکنیم».
وی نبود مواد اولیه، آهن آلات کهنه کافی و نبود پرزهجات ماشینها در داخل کشور را عمده ترین مشکلات فرا روی فابریکه های ذوب آهن دانسته و افزود که اطلاعات تایید نشده به دست ما رسیده که آهن آلات کهنه داخلی در بیرون از کشور قاچاق میشوند که این مسئله اگر حقیقت داشته باشد از مسوولین میخواهیم تا از این کار جلوگیری نمایند چون در فابریکههای داخلی ضرورت میباشد.
حمیدی اظهارداشت: مشکلات موجود سبب توقف فعالیت فابریکههای ذوب آهن میشود و از مسوولین امارت اسلامی میخواهیم با تاجران و فابریکه داران ذوب آهن در داخل کشور همکار باشند.
در همین حال شماری از کارگران فابریکههای ذوب آهن در ولایت بلخ به آوا میگویند که حمایت حکومت از کارخانههای تولیدی داخلی سبب اشتغال زایی برای مردم میشود.