
وزارت صنعت و تجارت: 50 فابریکه جدید تأسیس و ۸۰ فابریکهی دیگر دوباره فعال شده است
مقامات در وزارت صنعت و تجارت در برنامه حسابدهی دولت به ملت از دست آوردهای این نهاد در یک سال گذشته یاد کرده و میگویند که به منظور رشد و حمايت سکتور صنعت کشور، ما برنامههای مختلف را تطبیق نمودهایم که تاثيرات مستقيم بالای وضعیت صنعت داخلی داشته است.
نور الدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت که در برنامه حسابدهی دولت به ملت صحبت میکرد گفت که در سال گذشته ما دست آوردهای خوبی داشته ایم و به گونه فشرده میشود به برخی از آنها اشاره کرد.
وی پيشنهاد طرح ترويج و استفاده توليدات داخلی به کابينه امارت اسلامی افغانستان، تعرفه حمايوی برای واردات مواد خام و ماشينری، تصاميم همه جانبه و درست جهت حمايت از صنعت در کميته تعرفه، مسوده قانون پارک های صنعتی،
پول صفایی پارکهای صنعتی، کاهش ماليه انتفاعی صنعتکاران از ۴ به ۲ فيصد، معافيت ۷ فيصد ماليات موضوعی را در حوزه صنعت از دست آوردهای این وزارت در یک سال گذشته برشمرد و افزود که در نتيجه برنامههای وزارت و حمايت قاطع رهبری امارت اسلامی افغانستان سکتور صنعت کشور در يک جايگاه بهتر از گذشته قرار گرفته و فرصتهای بیشتری برای صنعتکاران و سرمايه گذاران ايجاد گرديده است که در نتیجه 50 فابريکه جديد تأسس شده و فعال سازی حدود 80 فابریکه دیگر که در گذشت به دلایلی غیر فعال بود دوباره به گردش افتاد.
آقای عزیز در بخش تجارت گفت که با در نظر داشت پالیسی اقتصادی امارت اسلامی افغانستان اين وزارت در سکتور تجارت نيز برنامه های متعدد و مناسب را به منظور افزايش صادرات ، افزايش ترانزيت، تنظيم بازار، بهبود بيلانس تجارت، برګزاری نمايشګاها و به راه انداختن ديبلوماسی فعال تجارتی به سطح منطقه راتطبيق نموده است.
وی افزود که در نتیجه مذاکرات فعال با کشورهای همسايه و فراتر از آن به شمول، ايران، پاکستان، روسيه، ازبيکستان، چين، قراقستان و ترکمنستان موارد ذیل به دست آمده:
افزایش صادرات افغانستان به 2 میلیارد دالر امریکایی
افزايش ترانزیت از راه افغانستان از کشورهای آسای میانه به آسيای جنوبی
برگزاری برنامه های تواصل تجارتی و نمایشگاه
فعال سازی مجدد دفاتر اتشه های تجارتی
رسیدگی به مشکلات تجار افغان در کشورهای همسایه
هماهنگی و افزایش همکاری های دو جانبه در انتقالات اموال تجارتی و ترانزیتی
فعال شدن مرکز واحد طی مراحل اسناد صادراتی در ذوق های کشور
تفاهم با کشورهای منطقه جهت اولویت دهی به اموال صادراتی سریع الفساد افغانستان
تنظیم بازار و کنترول قیم بخصوص مواد اولیه در سطح کشور
همینگونه سرپرست وزارت صنعت و تجارت در حوزه سرمایه گذاری گفت که این کشور ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاری دارد و به اثر تلاشهای وزارت صنعت و تجارت صدهای سرمایه گذار خارجی علاقه مند سرمایه گذاری در افغانستان استند و سرمایگذاری انجام شده شرکت های داخلی در سکتور های مختلف به بیشتر از 150 میلیون دالر امریکایی میرسد.
ایجاد دیسک سرمایگذاری در میدان هوایی کابل، آمادگی کامل جهت سرمایگذاری در عرصه صنعت بیشتر از 150 میلیون دالر امریکایی که برای این سرمایگذاران توزیع زمین قبلا صورت گرفته است، آماداگی کامل جهت سرمایگذاری در عرصه برق بیشتر از 100 میلیون دالر امریکایی، آمادگی کامل جهت سرمایگذاری در سکتور معدن بیشتر از 600 میلیون دالر امریکایی از طریق این وزارت، جلب سرمایگذاری 14 میلیون دالر جهت اعمار پارک شهر نو کابل، زون های خاص اقتصادی از دیگر دست آورد های این وزارت در حوزه سرمایه گذاری بود که در برنامه حسابدهی دولت به ملت ارایه شد.
آقای عزیزی میگوید که در خصوص مالی و اداری نیز دست آوردهای خوبی داشته اند و گفت در سال گذشته 90 درصد بودجه وزارت صنعت و تجارت تطبیق شده و در تمام ولایات ریاستهای این وزارت به فعالیت آغاز کرده است.
وی افزود که در بخش خدمات ايجاد دیتابیس انکشاف صادرات، دیتابیس مراسلات پیګيری وظایف
و وصل سازی سیستم های وزارت صنعت و تجارت با وزارت مالیه به منظور ترویج حکومت داری الکترونیکی از دست فعالیت های دیگر ما در یک سال گذشته بوده است.
به بیان سرپرست وزارت صنعت و تجارت در خصوص حمایت از سکتور خصوصی موارد ذیل انجام شده است:
صندوق حمایت از سکتور خصوصی
مجالس و هماهنګی با سکتور خصوصی
اتاق تجارت و سرمایه ګذاری زنان افغانستان
توسعه تجارت و انکشاف صادرات
تدویر ۶ نمایشګاه داخلی در کابل
شناسایی و دریافت ۲۵ قلم امتعه عمده صادراتی کشور
درج ارقام احصائیوی از اقلام وارداتی و صادراتی کشور
ایجاد زون پروسس صادرات در کابل و ارزیابی ایجاد زون های پروسس صادرات در ۵ ولایت
فعال سازی ۳ مرکز طی مراحل اسناد و مطالعه ۲ مرکز در ولایات
برګزاری برنامه ملی تقدیر از صادر کنندګان برتر ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۲
ترتیب پلان بازاریابی برای ۱۰ کشور مورد هدف و شريک سازی آن به اتشه های تجارتی غرض افزایش صادرات کشور در بازارهای بین المللی
معرفی کالاهای صادراتی افغانستان از طریق دفاتر اتشه های تجارتی
وزارت صنعت و تجارت افغانستان میگوید که در کنار این دست آوردها در بخشهای طرح و تنظیم قوانین و پالیسیها، همسایه سازی قوانین تجاری با مقتضیات و معیارات سازمان تجارت جهانی و فرهم سازی زمینه سرمایه گذاری در افغانستان دست آوردهای خوبی داشته و تلاش میکند تا هرچه پیشتر افغانستان از طریق تجارت، صادرات و سرمایه گذاری به خود کفای برسد.
اسفندیار